Les om oss i Hinnavis

ASK’n FOYN

…har åpnet showroom på Hinna

Nettbutikken ASK’n FOYN som er ganske nyetablert på Hinna har nylig åpnet butikk eller det de kaller showroom i Gamleveien 5 på Hinna. For de som ikke helt vet hvor dette er, så er det i lokalene der Fab Lounge holdt til tidligere, i krysset mellom Gamleveien og Auglendsbakken

Gründere

Ifølge dagens omstillingsbølge etterlyser politikere fra statsminister ned til lokalpolitikere gründere på alle nivåer. Vil vi også ha gründere innen tekstilbransjen, eller ønsker vi forbrukere at alt skal fortsette slik som nå, hvor det meste styres av de store kjedene? Skal for eksempel H&M eller Cubus bestemme hvilke klær ungdommene våre skal gå med.
Nye gode designere skal normalt ikke slippes til med sine produkter. Eller ønsker vi at våre unge skal ha et annet valg og samtidig støtte de lokale gründerne Cathrine Føyn Austdal og Rigmor Ask Ullestad, som har startet nettbutikken ASK’nFOYN den 15 november i 2014.

Bakgrunn

Begge bor på Hinna, begge er utdannet designere fra Esmod skolen i Oslo, et treårig studium. Begge har barn i ungdomsalderen og begge har innsett at det ikke finnes et spesielt stort utvalg av klær til barn i denne aldersgruppen. Ei heller er form og design på det som er og mye passer kanskje ikke helt barnas passform.

HINNAvis møtte de to gründerne i showroomet i Gamleveien 5 til en prat. Dette er det Rigmor og Cathrine hadde å fortelle.

Prosjektet

– Vi møttes jo kun så vidt på designerskolen i Oslo. Vi var ikke på samme årskull.

-Starten på dette prosjektet dateres 7 år tilbake i tid da våre jenter, begynte på Jåtten skole. For 5, 6 år siden startet vi å diskutere mulighetene for å starte noe, skape noe, for oss selv, vi hadde jo begge fagbrev som designere.

-Da starten på prosjektet ble en realitet planla vi først intensivt i vel et halvt år. Vi valgte vårt eget produkt. En ull undertøy linje som er skreddersydd for hverdag og fest til aktive unge mennesker. Dette tøyet er utformet slik at jenter også kan ha dette på under fin klær uten at lange «ullarmer» ødelegger imaget. I starten kalte vi merket # hash-TAG by Asknfoyn. Vi endrer nå merket til å hete ASK’n FOYN.

-Ullundertøyet er laget av ren italiensk Merino ull og er i dag sydd i Litauen. Våre beste rådgivere og kritikere er nettopp våre egne barn og deres venner, venninner. Vi jobber hele tiden aktivt med å finne frem til riktige plagg og trendy antrekk. Reiser på messer og samarbeider med våre tenåringer om hva som er aktuelt nå.

-Som nevnt har vi begge barn i alderen 10-17 år, og ser utfordringer med klær til tweens og teens. Vi tenker dette skal vi klare bedre. Når vi laget bildene for å presentere kolleksjonen vår brukte vi egne barn og deres venner som modeller. Fotograf Anne Lise Norheim fikk til flotte presentasjoner.

-Vi er selvsagt klar over at det er uhyre vanskelig å komme inn på markedet med våre produkter, de store kjedene holder på sitt eget selvsagt. Derfor går vi sakte fram, det vil si; vi produserer foreløpig ikke store kvanta. Skal vi overleve og vokse må vi jo selge våre produkter. Derfor har vi begge annen jobb i tillegg.

Det dere selger er vel for dyrt, og dette er vel en butikk omtrent bare for jenter? spør jeg.

Det kontante svaret fra damene er kanskje litt overraskende.

-Nei, faktum er at vi har solgt vel så mye til gutter som jenter. Vi forsøker å øke utvalget tilpasset tenåringer av begge kjønn. I starten hadde vi prøverom hjemme i egen stue, men det ble fort klart for oss at det konseptet brakte kundene litt for tett inn på oss. Dette lokalet, som vi kun leier en del av, tvang seg fram. Her er det plass til andre som trenger et sted for sin virksomhet dersom de vil dele med oss.

-Vi bor i nærområdet så vi åpner showroomet etter avtale for kunder, grupper, som ønsker det. Kunder kan dessuten få med klær hjem og prøve, kjøpe det de vil ha og levere resten tilbake. -Og svaret på ditt spørsmål er, vi fører både forholdsvis dyre men også billige ting. Vi er også opptatt av og kutte ut de merkene som slett ikke holder god kvalitet selv om de kanskje har et godt navn. Kommer du innom butikken vil du se at også vi har en «billigklasse». Der selv de med nesten ingenting i lommeboken kan få med seg et plagg eller to hjem.

Nettbutikken ASK’nFOYN A/S finner du selvsagt på: www.asknfoyn.no

På Facebook; https://www.facebook.com/asknfoyn på Instagram; https://www.instagram.com/asknfoyn/på Twitter https://twitter.com/asknfoyn og på; http://asknfoyn.no/pinterest.

HINNAvis kan ikke gjøre annet enn å gratulere gründerne Cathrine Føyn Austdal og Rigmor Ask Ullestad med en vellykket startet nettbutikk, samt åpning av ASK’nFOYN Showroom i Gamleveien. Forresten, vi kan jo også henstille til foreldre og besteforeldre som skal gi en gave til sine barn og barnebarn, ta de med til Gamleveien 5 og støtt et nyetablert firma på Hinna.

Se artikkelen under:

Artikkel om Asknfoyn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s