AF by Asknfoyn lanserer eksklusiv loungewear

Mykt som kashmir og varmere enn ull

 

AF by Asknfoyn er vårt eget merke som er stadig i utvikling. Startet med en liten undertøylinje i deilig merinoull til ungdom i 2014 og har nå tatt steget videre inn i de voksnes verden.

Vi fokuserer på tidløse plagg i myke behagelige kvaliteter som kan brukes i enhver anledning. Vårt mål er å begeistre våre kunder og lage plagg man blir glad i ❤

Plagg myke som Kashmir

Denne høsten lanserer vi en kosedress som består av to deler, genser og bukse laget i myk og deilig yakull. Denne ullen er like myk som kashmir og varmere enn ull.

Vi leverer to farger, en nydelig bruntone og en gråmelert variant.

Hva er yakull?

Yak er en langhåret okse som finnes i hele Himalaya regionen i Sør-Sentral Asia, på det Tibetanske platået og så langt nord som Mongolia og Russland. Mongolske yak er en av de sjeldne dyreartene som lever i det økologisk rene området i Mongolia 2000 – 4000 m.o.h. Den fine egenskapen til ullen på Mongolske yaks dannes på grunn av særegenhetene i klima i dette geografiske området, der temperaturen synker til -40 grader eller mer om vinteren.

Yakoksen produserer to forskjellige typer hår, den ytre ullen som er lengre, grovere og sterkere. Dette håret vokser over hele dyret. Det andre håret som produseres er kortere, finere og mykere ull som er under det ytre håret. Denne dunen produseres om vinteren og isolerer dyret i det kalde klimaet. I gjennomsnitt utvikler dyret bare 500 gram yakdun i løpet av en vinter. Dette gjør at verdien på denne kvaliteten blir høy og er ansett som en unik og sjelden naturfiber.

Behandlingen av det myke, indre dunet er en arbeidskrevende prosess. I Mongolia blir det tilberedt om lag 100 tonn yakdun årlig når yak gjeterne kammer yakene manuelt om våren. Etter avhåring gjenstår bare 30 tonn ren yakdun som spinnes til ca 25 tonn garn årlig. Dette lille volumet gjør mongolsk yak til en av sjeldneste naturlige fibrene, ikke bare i landet, men også globalt.

Yakdunen er varmere enn saueull og er myk som kashmir. Den er ekstremt holdbar og holder godt på varmen om vinteren, og puster i varmere vær.

Yakgarnet blir ikke farget, men kommer i naturlige toner som grå, lysebrun og mørkere brun. Yakgarn er luktfritt og holder på varmen selv om det blir vått. Garnet er ikke allergifremkallende og er derfor et godt alternativ for de som er allergisk mot andre typer ull.

 

Hvordan behandle ditt eksklusive yakdun produkt?

  • Plagget vaskes for hånd
  • Bløtlegg i lunkent vann (30 grader) med mild såpe (eks. Milo) Viktig at vannet IKKE er varmt.
  • Vreng plagget slik at innsiden kommer ut, og klem det forsiktig rent. Unngå å gni og vri.
  • Skyll grundig med lunkent vann. Re-form til sin opprinnelige størrelse og tørk flatt over et håndkle vekk fra direkte sollys.
  • Strykes på lav varme, og bruk alltid dampstrykejern.
  • Dersom du får en flekk, skyll det flekkete området med kaldt vann. (Varmt vann styrker flekken)

Nupping:

  • Ullplagg har dessverre en tendens til å nuppe under bruk. Produkter produsert av kvalitetsmaterialer har en mindre sannsynlighet for nupping, men det kan forekomme dersom man bruker syntetiske materialer sammen med ullen. Hold plagget unna skarpe kanter, kroker (Håndveske og øredobber) Nupper kan fjernes med en spesiell kam. Vask før bruk kan hjelpe med å fjerne løse fiber.

Gå til nettbutikken her

Kilde: Tekst/informasjon fra Munkh Cashmere, bilder hentet fra Google

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s