Hvordan velge riktig dress til konfirmasjon?

Nå er våren her og det betyr at det er tid for konfirmasjon.  Enten du har konfirmant i hus selv eller er invitert i konfirmasjon så trenger man antrekk til den store dagen.

Markus-navy

For mange er konfirmasjonen det første møte med dress og det er da viktig å gjøre seg opp noen tanker på forhånd før man går ut og handler.

En dress er ikke like komfortabelt å ha på som vanlige klær og buksen skal ikke være like trang som jeansen. For at dressen skal sitte fint må man også rette seg opp i ryggen.

En dress skal ikke være for stor – den skal helst sitte som et skudd.

Det kan være fristende for mange å kjøpe dressen litt stor slik at den kan brukes litt lengre.  Mange tenåringsgutter skyter fort i været. Dette fraråder vi da vi syns dressen skal sitte fint på den store dagen, ikke om et halv år. Da er det bedre og selge dressen etterpå når den er blitt for liten.

Konfirmasjonsdress

Dressen skal sitte som et skudd.

Når det gjelder hvilken type dress man skal velge så finnes det flere ulike alternativer. Her handler det om hvilken type man er om man ønsker noe klassisk eller ønsker noe mer avslappende eller annerledes. I dag har vi lov til å leke mer med uttrykk enn tidligere.

Men allikevel går de fleste for den klassiske blå dressen, med smalt snitt. Her har man skjorta oppi buksen og kombinerer med brune eller svarte sko og belte som matcher.

Dersom man ønsker et mer avslappet uttrykk til den blå dressen så kan man velge og eventuelt har skjorta utenpå og kombinere med rene hvite sneakers/joggesko.

Mange er redd for at dressbuksen skal være for kort, men det gjør ingenting. I dag er det faktisk en trend at dressbuksen skal ha ankel lengde. Da kan man bruke et par kule sokker som tilbehør.

Konfirmasjonsdress

Kort eller lang bukse?

La konfirmanten bestemme selv hva han føler seg mest vel i.

Ofte så har foreldrene en mening om hvordan konfirmasjonsdressen skal se ut. Vi mener man må la konfirmanten bestemme selv hva han føler seg mest vel i. Det kan være greit å ha snakket litt om disse tingene før man går ut og handler og kanskje være litt åpen for andre idèer enn akkurat det man hadde tenkt seg på forhånd.

Markus-blå

Slips eller sløyfe?

Om man skal velge slips eller sløyfe er en smak sak. Det selges nok mest slips i det store og hele, men vi ser hos oss at mange velger sløyfe. Dersom man ikke ønsker noen av delene kan man pynte opp dressen med en lommeduk. Det kan være veldig fint med farge på slips og lommeduk for å friske opp dressen.

Til info – Dress etikette

Husk at du aldri skal lukke den nederste knappen på jakken når du står oppreist. Har jakken én knapp skal den lukkes. Har jakken to knapper skal kun den øverste være lukket. Har jakken tre knapper skal den midterste være lukket, og den øverste kan du velge om du vil ha lukket igjen. (tips hentet fra Follestad)

Sjekk vår dressavdeling til ungdom her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s